پژوهش مهندسی نفت

پژوهش مهندسی نفت

پژوهش و تحقیق در زمینه های مختلف مهندسی نفت ( معرفی و آموزش نرم افزارها، مقاله و تحقیق، پروژه ، جزوه و کتاب های مهندسی نفت، مشاوره علمی)
پژوهش مهندسی نفت

پژوهش مهندسی نفت

پژوهش و تحقیق در زمینه های مختلف مهندسی نفت ( معرفی و آموزش نرم افزارها، مقاله و تحقیق، پروژه ، جزوه و کتاب های مهندسی نفت، مشاوره علمی)

مکانیزم های بازیافت نفت مخازن شکافدار طبیعی

در مخازن شکافدار به دلیل اختلاف زیاد فشار موینگی بین ماتریکس و شکاف عامل اصلی تفاوت در بازده بازیافت نفت نسبت به مخازن معمولی است. در این مخزن شکافدار مورد مطالعه که از نظر ترشوندگی نفت دوست و مایل به ترشوندگی میانه است. با توجه به ترشوندگی مخزن، مکانیزم غالب در این مخزن برای تولید نف ریزش ثقلی و نفوذ ملکولی می تواند باشد. زیرا مکانیزم آشام مویینگی و پیوستگی مویینگی بین ماتریکس بلاک ها در مخازن شکافدار با ترشوندگی آبدوست اثر بیشتری داشت و مکانیزم غالب تولید نفت می باشند.

در مکانیزم ریزش ثقلی که تحت جابجایی آب-گاز  در حالتی که نیروهای گراویتی بر نیروهای ویسکوز و مویینگی غالب شده است باعث افزایش بازیافت نفت از مخزن شکافدار می گردد.

ماتریکس بلاک های اشباع از نفت احاطه شده با گاز درون شکاف ها در صوت غلبه نیروی گراویتی به نیروی موینگی منجر به فرآیند ریزش ثقلی می گردد. نیروهای گروایتی توسط اختلاف دانسیته بین گاز درون شکاف و نفت درون ماتریکس  و همچنین ارتفاع ماتریکس بلاک ها ایجاد می شوند. ارتفاع موثر گریدبلاک ها رخ دادن فرآیند ریزش ثقلی را تعیین می کنند . بطوریکه اگر ارتفاع گرید بلاک ها زیاد باشد مکانیزم ریزش ثقلی در بازیافت نفت مهم می باشد.

در مخزن با اندازه گرید بلاک های کوچک با فشار مویینگی زیاد و تراوایی کم، دیسپرژن توسط نفوذ ملکولی مکانیزم غالب می گردد در حالیکه مکانیزم ریزش ثقلی خیلی موثر نمی باشد. به دلیل اختلاف غلظت گاز درون شکاف با نفت درون ماتریکس بلاک در تعادل نمی باشد و نفوذ ملکولی باعث به تعادل رسیدن سیال درون ماتریکس و شکاف می گردد. این امر باعث انتقال جرم نفت از ماتریکس به شبکه شکاف ها و نتیجه تولید نفت می شود.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.